ua en ru

У Києві презентують документальний фільм про святого Лаврентія Чернігівського

У вівторок , 14 січня, в Духовно -просвітницькому центрі УПЦ на території споруджуваного кафедрального собору Воскресіння Христового в Києві відбудеться презентація нового документального фільму " Преподобний Лаврентій Чернігівський " , в якому прозвучать коментарі дослідника церковної історії Сергія Шумило , повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

У презентації візьмуть участь члени творчої групи фільму , церковні історики та представники духовенства м. Києва.

Виробництво серіалу "Святі і праведники ХХ століття" почалося з благословення митрополита Київського і всієї України Володимира восени 2012 року. Фільми про святих знімає телевізійне агентство "Профі ТВ" (генеральний продюсер - Ганна Безлюдна) за участю редакції журналу "Фома в Україні". Керівник видання Антон Нікітін є головним редактором проекту "Святі і праведники ХХ століття".

Серіал вийшов на телеканалі НТН у травні- червні 2013 року. Глядачі побачили фільми про преподобного Лаврентія Чернігівського, Кукші Одеському, Амфілохія Почаївського, а також стрічку "Олексій Глаголєв. Історії київської окупації".

Телевізійний серіал " Святі і праведники ХХ століття " розрахований в першу чергу на світську аудиторію. Його творці зрозумілим для сучасної людини телевізійним мовою розповідають про праведників , які ще зовсім недавно жили на нашій землі. Житія святих - це не легенди, а "історії, що трапилися у нас на очах, фотографії, стали іконами", - стверджують автори серіалу.

Творчий колектив проекту продовжує роботу над новими фільмами циклу "Святі і праведники ХХ століття".

Початок презентації о 19.00. Адреса: Київ, Залізничне шосе, 3, галерея "Соборна". Вхід вільний.