ua en ru

Янукович відкрив в Мистецькому арсеналі виставку "Велике і величне", присвячену 1025-літтю хрещення Русі

Президент України Віктор Янукович відкрив в Мистецькому арсеналі виставку "Велике і величне", присвячену 1025-літтю хрещення Київської Русі. Про це передає кореспондент РБК-України.

"Виставка приурочена до визначальної для України події - відзначенню 1025 років хрещення Київської Русі. Прийняття християнства мало надзвичайне історичне і цивілізаційне значення для розвитку культури та державності в Україні, й стало тим фундаментом, на якому сформувалися її духовні цінності", - зазначив Янукович.

Серед експонатів виставки "Оркестр кам'яного століття" (музичні інструменти, виконані із кістки мамонта та розписані вохрою), золотий головний убір і накидка знатної скіф'янки, унікальна літературна пам'ятка "Кристинопольський апостол". Крім того, на виставці представлено 19 ікон з іконостасу Козелецького собору Різдва Пресвятої Богородиці (18 століття), авторські ікони Івана Рудковича, Стефана Медицького та Федуска. Загалом на виставці представлено 1000 взірцевих творів із 35 провідних музеїв України.

На відкритті виставки побували члени Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій, а також апостольський нунцій Едвард Томас Ґалліксон, глава УГКЦ блаженніший Святослав (Шевчук), єпископ Євстратій (Зоря) УПЦ КП, керуючий справами УПЦ владика Антоній (Паканич) та інші. Серед політиків, які побували на виставці - депутат Ганна Герман, віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, секретар Київради Галина Герега, перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко та інші.